Geld verdienen met pokeren

Het verdienen van geld met pokeren is geen zekerheid, want er bestaat geen magische tip die u de mogelijkheid biedt om vee...

Geld besparen met korting/cashback sites

Wist u dat u gemakkelijk geld kunt besparen op uw aankopen bij webshops die u nu al gebruikt? Korting en cashback sites wo...

Personeelsleden zelf laten beslissen over het kerstpakket via ee

Bij het kiezen van kerstpakketten voor je werknemers wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Maar wat als j...

Geld verdienen met affiliate marketing

Geplaatst op: 17-02-2014

Affiliate marketing is een model dat veel gebruikt wordt in bijvoorbeeld de reisbranche. Affiliate marketing kan een veilige vorm van promotie bieden, doordat er bij juiste toepassing pas kosten ontstaan wanneer er daadwerkelijk een verkoop gerealiseerd wordt. De juiste toepassing van affiliate marketing kan zorgen voor veel extra aandacht of zelfs verkopen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een samenwerking tussen twee partijen. Een van de twee partijen biedt een product/dienst aan en de andere partij promoot deze tegen een vergoeding. Bijvoorbeeld: partij 1 bied een zonvakantie naar Egypte aan en partij 2 (de affiliate) heeft een online netwerk, waarop diverse vakanties worden aangeboden. Bij affiliate marketing  zal partij 2 de zonvakantie van partij 1 promoten. Partij 2 ontvangt afhankelijk van de gekozen methode hiervoor een vergoeding. Wat voor verschillende methoden er zijn leest u hieronder.

Hoe wordt affiliate marketing vergoed?

Er zijn verschillende methoden, waarop een affiliate geld kan verdienen met behulp van affiliate marketing. Elke methode heeft zijn eigen sterktes afhankelijk van het doel van de campagne kan de juiste methode gekozen worden. De belangrijkste methoden zijn:

  • CPC (Cost Per Click) – Er wordt een vast bedrag of percentage betaald per keer dat er op het aanbod geclickt wordt.
  • CPL (Cost Per Lead) –  Er wordt een vast bedrag of percentage betaald per lead die aangemaakt wordt, door middel van de extra partij. Een lead is een potentiële nieuwe klant.
  • CPS (Cost Per Sale) – Er wordt een vast bedrag of percentage betaald per verkoop die gerealiseerd wordt, door middel van de extra partij.
  • CPO (Cost Per Order) – Er wordt een vast bedrag of percentage betaald per order die geplaatst wordt, door middel van de extra partij.
  • CPM (Cost Per Mile)- Er wordt een vast bedrag of percentage betaald per 1000 views die gerealiseerd worden, door middel van de extra partij.
  • CPA  (Cost Per Action)- Er wordt een vast bedrag of percentage betaald per actie die wordt uitgevoerd , door middel van de extra partij.

Waar vind ik een affiliate?

Nu vastgesteld is wat affiliate marketing inhoud en op welke methoden er gebruikt kunnen worden bij de betaling. Vraagt u uzelf vast af hoe u in contact komt met een affiliate, moeten die één voor één persoonlijk benaderd worden? Het antwoord is nee, u kunt gebruikmaken van één of meerdere affiliate netwerken.
Een affiliate netwerk werkt als een soort makelaar tussen partijen en affiliates, zij onderhouden de contacten met de grote groepen affiliates. Zij handelen daarbij de betalingen aan de affiliates af, dat is erg gemakkelijk omdat er vaak met grote aantallen affiliates gewerkt wordt. Gebruik maken van een affiliate netwerk kost iets meer, dit zit meestal verrekend in de vergoedingsmethode.